Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< Propera cita: Pujada Ordino - ArcalÝs

Tots els campionats fan una pausa fins a la cita andorrana

Propera cita: Pujada Ordino–Arcalís

Andorra la Vella, 8 d'agost de 2016. Després de la disputa de la Pujada a Alp 2500, el Campionat d'Espanya de Muntanya es disposa a afrontar la propera cita puntuable, la Pujada Ordino-Arcalís (10 i 11 de setembre), penúltima prova d'un campionat que després de la pausa d'agost ja estarà llest per afrontar la part final. A Ordino els campionats arriben en una situació immillorable per assistir a una gran cursa. No hi ha cap títol decidit, per la qual cosa el gran al·licient serà la possible adjudicació d'algun d'ells, tant en el nacional espanyol com en el de França de 2a divisió o en el de Catalunya, campionats que també viuran una cita imprescindible en el calendari.

El Campionat d'Espanya tindrà a Andorra un esdeveniment en el qual –com va poder comprovar-se el 2015– la climatologia pot tenir el seu paper. En tot cas, la posada a punt de les mecàniques i l'eficàcia dels pilots en conduir per les curves tancades amb la mínima pèrdua d'adherència, són factors clau que cal tenir molt en compte. Tots els preferits dels títols hauran de participar a Andorra per mantenir opcions de victòria en les tres categories del Campionat d'Espanya i de les nombroses Copes convocades.

César Rodríguez (BRC), Joseba Iraola (Demon Car) i Manuel Avilés (BRC) dirimiran la seva habitual lluita en la Categoria 1. Javier Villa (BRC), guanyador a Ordino-Arcalís 2015 i actual Campió d'Espanya, serà lògicament el preferit, amb Jonathan Álvarez (BRC) i Juan Antonio Castillo (Speed Car) donant guerra a la Categoria 2. Finalment, a la Categoria 3 Humberto Janssens (Porsche 997 GT3) perseguirà un nou triomf amb José Antonio Aznar (Porsche 997 GT3) i Luis Aguilera (Seat León Long Race) com a principals rivals.

El Campionat de França de 2a divisió aportarà un gran nombre de participants, entre els quals destacaran les dues barquetas Norma M20 FC de Nicolas Schatz i Sébastien Petit, màxims aspirants al títol, i un llarg etcètera de cotxes Sport i Monoplaces. Nicolas Werver (Porsche 997 Cup), Philippe Schmitter-Frey (Lamborghini Gallardo) i Remi Bernard (Seat León Supercopa) són els que estan millor classificats en cotxes de Producció i també estaran a Ordino-Arcalís, entre molts d’altres. En tot cas, abans d'arribar a Andorra aquest campionat celebrarà una altra prova, la ‘Course de Côte d’Urcy’ (Pont-de-Pany), per la qual cosa les classificacions encara arribaran més atapeïdes.

En el català de CM i Monoplaces, Francesc Munné (Demon Car) i Ramon Plaus (Speed Car) lliuraran el seu particular duel, exactament el mateix que succeirà a l'apartat de Turismes, on Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) i Luis Aguilera (Seat León Long Race) seran els màxims favorits. A més, les diferents Copes catalanes oferiran un complement competitiu com cap altre.

A Ordino-Arcalís es posarà punt final al ‘Trophée des Pyrénées’, engegat aquesta temporada per l’Automòbil Club d’Andorra amb la col·laboració d’ASA Corbières, ASAC 66 i Cerdanya Racing. Aquest trofeu creat per incentivar i premiar la participació de pilots dels tres països, està vivint una interessant alternança al capdavant entre diversos pilots, els més destacats de moment són Martin Proust (Renault Clio RS) i Anthony Oya (Norma M20F), encara que gairebé mitja dotzena més tenen possibilitats.

A la llista provisional del ‘Trophée des Pyrénées’ figuren classificats dos pilots andorrans: Edgar Montellà (Speed Car GTR) i Ingrid Rossell (VW Golf Mk 1). Alp 2500 va puntuar per a aquest trofeu com també la ‘Course de Côte de Font-Romeu’, disputada el passat 7 d'agost i puntuable per a la Copa de França.

Obertura d'inscripcions
Amb la publicació del reglament, que pot descarregar-se a www.pujadaandorra.com, s'inicia també la recepció d'inscripcions que no es tancaran fins el 2 de setembre. Els horaris estan ja definits des de fa setmanes i la premissa dels mateixos ha estat que les diferents mànigues comencin força aviat, tant dissabte com diumenge, per acabar també el més aviat possible a la tarda de tots dos dies. A més, per al campionat francès córrer en dissabte és una novetat, la qual cosa repercutirà que els equips puguin abandonar Andorra el diumenge molt abans que habitualment. També és novetat que se celebrin entrenaments lliures durant el dissabte, particularitat introduïda des de l’edició de l’any passat en aquesta pujada organitzada per l’ACA.

Dissabte, 10 de setembre de 2016
08.00h        Tancament de carretera al trànsit
09.00h        Inici dels entrenaments lliures
11.15h        Inici de les dues mànigues d'entrenaments Oficials
15.45h        Inici de la Cursa 1

Diumenge, 11 de setembre de 2016
07.30h        Tancament de carretera al trànsit
08.30h        Inici de l'única màniga d'entrenaments Oficials
10.15h        Inici de la Cursa 2
12.45h        Inici de la Cursa 3
15.00h        Lliurament de premis

La Pujada Ordino-Arcalís se celebrarà entre les fites 22,4 i 26,4 de la carretera CS-380 d'Ordino a l'estació d'esquí de Vallnord-Arcalís, amb un desnivell de 300 metres i una pendent mitjana del 7,25%. El punt d'arribada té una altitud sobre el nivell del mar de 2.250 metres. L'oficina permanent, la sala de premsa i el lliurament de premis tindran com a marc l'edifici l’Hortell, d’Arcalís, a pocs metres del parc tancat i de la sortida de la prova.
 

| | compartir