Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< 73 cotxes inscrits a la Pujada Ordino-ArcalÝs

73 cotxes inscrits a la Pujada Ordino-Arcalís

• A punt la gran festa de la velocitat en muntanya: 10 i 11 de setembre
• El guanyador absolut s'adjudicarà el Trofeu Joan Vinyes

Andorra la Vella, 5 de setembre de 2016. Un total de 73 cotxes han cursat la seva inscripció per participar a la Pujada Ordino-Arcalís 2016, la gran festa de la velocitat automobilística en muntanya que es disputarà els propers dissabte i diumenge, dies 10 i 11 de setembre, en una màniga de tres pujades que puntuarà per al Campionat d'Espanya de Muntanya, Campionat de França de Muntanya de 2a Divisió, Campionat de Catalunya de Muntanya i Trophée des Pyrénées, un gresol de campionats que fan possible aquesta inscripció tan nodrida.

Del total d'inscrits, 40 ho són a través dels diferents campionats d'Espanya, mentre que els 33 restants formen part de la representació de pilots francesos. Tant en un com a l’altre apartat, els noms de pilots i la varietat de màquines conformen una excel·lent graella de sortida.

Campionat d'Espanya: Una cita gairebé decisiva
D’entre els 40 vehicles que participen en els campionats d'Espanya, en destaquen els seus principals seguidors. En el nacional de la Categoria 1, la lluita es dirimirà especialment entre els tres primers classificats provisionals de la mateixa: César Rodríguez (BRC B49), Joseba Iraola (Demon Car R34 Plus) i Manuel Avilés (BRC B49), si bé caldrà estar molt pendent de l'actuació d'una figura del calibre de Pantxo Egozkue (Silver EF10), exCampió d'Europa i d'Espanya i un dels grans pilars de l'especialitat al veí país.

A la Categoria 2, el gran favorit és Javier Vila (BRC B-49), guanyador 2015 a Ordino-Arcalís, mentre que a la Categoria 3 qui té totes les de repetir resultat és el campió en aquest apartat, Humberto Janssens (Porsche 911 GT3 Cup), a qui donarà rèplica José Antonio Aznar (Porsche 911 GT3 Cup) i altres pilots com Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), Philippe Bouchard (Porsche 997 Cup), Albert Orriols (Porsche 997 GT3 Cup) i un llarg etc.

En el nacional de Grup N, José Blanco (Mitsubishi Lancer) i Francisco Jiménez (Subaru Impreza) dirimiran un dels seus habituals frec a frec. Òbviament, la llista es nodreix també de multitud de pilots que lluiten en algunes de les Copes d'Espanya de joc: Grups A, A-2, A+, R, Històrics, GT, CM+, CM Promoció, pilots Femenins, E-1 FIA, Júnior i E-2 Nacional.

Campionat de França: Els líders busquen el títol
33 cotxes són els que aporta el Campionat de França de 2a Divisió, entre ells alguns dels millors volants del país veí. David Guillaumard (Dallara F308-Mercedes), actual líder de l'apartat de vehicles Sport, defensarà la seva posició davant de qui s'està mostrant el seu principal rival, Dimitri Pereira (Norma 120), encara que amb diversos pilots ben armats que poden obrar d'àrbitres en la contesa, com Benoït Bouche (Reynard 99L), entre d’altres. A la categoria de vehicles de Producció hi haurà l’actual líder, Cyril Mallemanche (Caterham), pilot que té grans possibilitats de sortir d'Andorra com a campió.

Campionat de Catalunya: El títol passa per Andorra
A nivell català, molts són els pilots que també figuren al mateix temps a l'apartat espanyol, per la qual cosa l'interès esportiu en aquest campionat és màxim. Francesc Munné (Demon Car) i Ramon Plaus (Speed Car) oferiran el gran duel pel Campionat de Catalunya de CM i Monoplaces, una cosa similar a la que faran Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) i Luis Aguilera (Seat León MKS Long Race) en el català de Turismes. Com passa en el campionat espanyol, les diferents Copes de Catalunya conformen el gruix de la participació, distribuïda en Turismes grup A, N, A2, FX i Propulsió, Clàssics i Monoplaces Històrics.

Important participació andorrana
És lògic que les màximes figures andorranes rebin tot l'alè dels afeccionats locals, destacant en la llista Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC, Cat. 3-WRC), Ramon Plaus (Speed Car H16, Cat. 1-CM+), Lluís Bigordà (Demon Car CM-R2, Cat. 2-CM Pro), Edgar Montellà (Speed Car GT-R, Cat. 2-CM Pro), Philippe Bouchard (Porsche 997 Cup, Cat. 3-GT), Ricard Gutiérrez (Seat León Cupra-R, Cat. 3-N), Felipe Brandao (Seat León Cupra-R, Cat 3-N), Jaume Bartomeu (Seat Ibiza, Cat. 3-I1), Claude Darné (Alpine-Renault A-110, Cat. 3-I1), Ingrid Rossell (Volkswagen Golf GTI, Cat. 3-I1) i Ferran Verdaguer (Ford Capri, Cat. Reg-RSS). 

Trophée des Pyrénées: Última cita
Després de la disputa de les quatre curses prèvies: Quillan, Les Orgues d’Ille-sur-Têt, Alp 2500 i Font-Romeu, el Trophée des Pyrénées es decidirà a la Pujada Ordino-Arcalís. El pilot de Montpeller, Anthony Oya (Norma M20F), és el líder provisional encara que no està inscrit a Ordino-Arcalís. Després d’Oya (34 punts) es troben classificats Martin Proust (32 punts), Guillaume Peloux, Jean-Pierre Metivier i Vincent Savary (els tres amb 28 punts).

Trofeu Joan Vinyes: Reconeixement a un gran pilot
El guanyador absolut de la Pujada Ordino-Arcalís s'adjudicarà el Trofeu Joan Vinyes, instituït en memòria d'aquest gran pilot andorrà mort al desembre de 2015 als 69 anys. Entre altres triomfs, Joan Vinyes Casanovas va ser Campió d'Espanya de Muntanya de 1986 i va destacar en tot tipus de competicions, a més de ser l'autèntic pilar d'una gran saga familiar andorrana d'esportistes de l'automòbil.

Recorregut: 4 km sinuosos i durs
La Pujada Ordino-Arcalís tindrà lloc aquest dissabte 10 i diumenge 11 al llarg de dues intenses jornades en les quals els entrenaments i les pujades de cursa seran una constant. La prova tindrà lloc al llarg de 4 intensos quilòmetres, entre les fites 22,4 i 26,4 de la carretera CS-380 d'Ordino a l'estació d'esquí Vallnord-Arcalís, amb un desnivell de 300 metres i una pendent mitjana del 7,25%. El punt d'arribada té una altitud sobre el nivell del mar de 2.250 metres.

Horaris: Un cap de setmana intens
La carretera CS-380 es tancarà al tràfic el dissabte 10 a partir de les 8h i el diumenge 11 a partir de les 7.30h. Al llarg de les dues jornades es disputaran diverses pujades d'entrenaments lliures, entrenaments Oficials i tres mànigues de Cursa, iniciant cada pujada els cotxes del Campionat d'Espanya seguits dels de Catalunya i els de França. L'horari previst (resumit) és el següent:

Dissabte, 10 de setembre de 2016
08.00h - Tancament de carretera al trànsit
09.00h - Inici d'una màniga d'entrenaments lliures (Warm-up)
11.15h - Inici de dues mànigues d'entrenaments Oficials
15.45h - Inici de la Cursa 1
18.30h - Publicació de classificacions Oficials de la Cursa 1

Diumenge, 11 de setembre de 2016
07.30h - Tancament de carretera al trànsit
08.30h - Inici d'una màniga d'entrenaments Oficials
10.15h - Inici de la Cursa 2
12.45h - Inici de la Cursa 3
14.15h - Publicació de classificacions Oficials de les Curses 2 i 3
15.00h - Lliurament de premis

Centre neuràlgic: Edifici L’Hortell
Les verificacions administratives, oficina permanent, sala de premsa i lliurament de premis tindran com a marc l'edifici L’Hortell, a l'estació d'esquí Vallnord Ordino-Arcalís, situat a escassos metres del parc tancat i de la sortida de la prova i amb una àmplia zona d'aparcament. Les verificacions tècniques es faran al parc de verificacions annexe al parc tancat.

Col·laboradors: Imprescindibles
La Pujada Ordino-Arcalís, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, compta amb el suport del Comú d’Ordino, de la firma BMW a través de Pyrénées Motors, l'estació Vallnord, Total i Sant Eloi Carburants, així com la implicació plena d'Arcalís. La cursa compta amb el suport dels organismes esportius Real Federación Española de Automovilismo, Fédération Française du Sport Automobile i Federació Catalana d’Automobilisme.

Serveis per a la Premsa
Els mitjans de comunicació que desitgin cobrir la Pujada Ordino-Arcalís hauran d'estar en possessió de la corresponent acreditació de premsa, que facilita l'organització prèvia sol·licitud. Excepte els professionals que estiguin en possessió de l'acreditació permanent de la RFEdA o de la FIA, els sol·licitants hauran d'emplenar un formulari disponible en el link Premsa de www.pujadaandorra.com i aportar una carta del director del mitjà que justifiqui que l'acreditació demandada serà per cobrir informativament la prova.

El formulari ha de ser remès abans de les 00h del dimecres 7 de setembre de 2016, a andorra@jas.es. Una vegada acceptada, l'organitzador confirmarà per correu electrònic la recepció i aprovació de la sol·licitud d'acreditació i altres informacions.
 

| | compartir