Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< Torna la velocitat a Andorra

El 12 i 13 de setembre, l’Automòbil Club d’Andorra, després de l'acord tancat fa un temps amb la Real Federación Española de Automovilismo i la Federació Catalana d’Automobilisme, tornarà a organitzar una prova de muntanya puntuable per als campionats nacional i català, la Pujada Ordino-Arcalís, cosa que significarà el retorn d'aquesta especialitat de velocitat pura al País dels Pirineus, sempre bolcat amb el món del motor i la competició.

Quan falten menys de dos mesos per celebrar-se, es coneix que la prova serà la darrera puntuable per al Campionat d'Espanya de Muntanya, així com una de les darreres dels campionats, copes i trofeus de Catalunya d'aquesta especialitat, a més de per al Trophée Valls d’Andorra-VHC.

El principat d'Andorra sempre ha tingut molta tradició en proves de velocitat en muntanya, els cims i revolts asfaltats contenen una forta dificultat tècnica que fins i tot van veure fa anys la celebració de curses puntuables per al Campionat d'Europa. En aquest retorn, la pujada se celebrarà en les carreteres CG-3 (que a més tindrà el parc tancat) i CS-380, que van d'Ordino a l'estació d'esquí de Vallnord-Arcalís.

Les dades bàsiques d'aquesta espectacular competició són:

• Distància total del recorregut: 6 km
• Sortida en el punt quilomètric 19,100, a una altitud de 1.760 metres
• Arribada en el km 25,100, a una altitud de 2.190 metres sobre el nivell del mar
• El desnivell serà de 650 metres, amb una pendent mitjana del 8,33% i màxima del 10%

Tot aquest conglomerat facilitarà una excel·lent visió de la cursa per al públic i una bona valoració per part dels participants, en tractar-se d'una prova molt sinuosa que en la seva primera part, a uns 2 km d’El Serrat, oferirà una secció extremadament tècnica i ràpida, amb canvis de rasant i fins a tres túnels, just abans de començar les 12 tradicionals forquilles, visibles des d'un mateix punt sense necessitat de moure's. Seran, doncs, 6 quilòmetres de gran dificultat tècnica i un dels recorreguts més llargs del campionat. Un dels punts que marcarà la cursa és que el parc de corredors estarà situat aproximadament a la meitat del recorregut, la qual cosa li confereix una singularitat innovadora.

El programa horari marca, per al divendres 11 de setembre, les verificacions tècniques i administratives. El dissabte serà dia d'assajos lliures (no habitual en el Campionat d'Espanya) i cronometrats per a tots els certàmens en lliça fins a passades les 16.00 hores. A les 17.30 donarà inici la primera cursa del Campionat d'Espanya i, sense parar la competició, arrencarà la prova puntuable per al Campionat de Catalunya i Trophée Valls d’Andorra, publicant-se les classificacions oficials a partir de les 19.30 hores.

El diumenge, després d'una tercera sessió d'entrenaments oficials per a tots els pilots (a partir de les 10.00 iniciaran la matinal els que competiran en el nacional), es realitzaran la cursa 2 i 3 del Campionat d'Espanya, en tots dos casos seguides de les proves pertanyents al català i al trofeu andorrà (a les 11.30 i a les 13.00 hores). El lliurament de trofeus als guanyadors està prevista per les 15.00 hores.

La Pujada Ordino-Arcalís compta amb el suport de la firma BMW a través de Pyrénées Motors, Vallnord, Total i Sant Eloi Carburants, així com la implicació plena d'Ordino.

| | compartir