Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< Arriba la Pujada Ordino-ArcalÝs

Arriba la Pujada Ordino-Arcalís

• 30 de setembre i 1 d'octubre: Muntanya de primer nivell
• El guanyador absolut s'adjudicarà el Trofeu Joan Vinyes

Andorra la Vella, 26 de setembre de 2017. El proper cap de setmana, dies 30 de setembre i 1 d'octubre, es disputarà a la carretera CS-380 d'Ordino a l'estació d'esquí Vallnord-Arcalís la tercera edició de la Pujada Ordino-Arcalís, prova reina de la muntanya dels Pirineus. Seran 4 intensos quilòmetres, entre les fites 22,4 i 26,4 i un desnivell de 300 metres amb una pendent mitjana del 7,25%, que amb les seves 12 paelles presenta un intens desafiament per als pilots habituals a les escalades automobilístiques de velocitat.

La cursa, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, compta amb tots els al·licients per oferir un bon espectacle. Els cotxes inscrits disputaran els corresponents entrenaments i un total de tres pujades de cursa puntuables per al Campionat d'Espanya de Muntanya, Campionat de França de Muntanya de 2a Divisió, Campionat de Catalunya de Muntanya i Trophée des Pyrénées, tot un gresol de campionats als quals s’hi suma el Trofeu Joan Vinyes, que s’adjudicarà el guanyador absolut de la competició.

El desenllaç del nacional espanyol, amb els títols de les categories 1 i 3 ja adjudicats, ha penalitzat en certa manera la inscripció de pilots del veí país, que acudeixen en menor nombre a l'esperat. Malgrat aquestes circumstàncies, és molt destacable la presència del ja proclamat Campió d'Espanya de la Categoria 1, José Antonio Aznar, que participarà amb el seu victoriós Ginetta G55 GT3.

També estarà a Ordino-Arcalís un altre Campió d'Espanya, en aquest cas el de la Categoria 1 de 2016, el basc Joseba Iraola que aquest any ha deixat el seu Demon Car per presentar-se amb una flamant barqueta Norma M20. D'igual manera, també hi haurà un altre Campió de 2016, el de Grup N, José Blanco (Mitsubishi Lancer Evo IX). De fet, José Blanco i Francisco Jiménez (Mitsubishi Lancer Evo X) lluitaran a Ordino-Arcalís pel títol 2017 en aquesta categoria.

La categoria 2 sí està per decidir entre l'asturià Jonathan Álvarez (BRC B49 Pro) i el pilot d’Orense César Rodríguez (Silver Car S3), tots dos a Andorra, que per descomptat tindran també als ràpids pilots locals d'aquesta categoria com a àrbitres de la contesa per la corona.

Campionat de França
Un gran quantitat de cotxes lluitaran pel màxim nombre de punts en el Campionat de França de 2a Divisió. David Guillaumard (Dallara F308-Mercedes), és l'actual líder en vehicles Sport amb 80,5 punts, secundat per Dimitri Pereira (Norma 120), amb 43 punts, i Emeline Breda (Dallara F307-Mercedes), amb 32 punts. En Producció el líder és Ronald Garcés (Porsche 997 Cup), amb 84,5 punts, seguit de Guillaume Gillet (Mitsubishi Lancer Evo 9, 1r en grup N), amb 62 punts, i Eric Michon (Seat León Súper Copa, 1r en grup A) amb 54 punts.

Després de Cyrille Frantz en 2015 i de David Guillaumard (guanyador en 2016 en Ordino-Arcalís) el 2016, tot sembla indicar que aquest mantindrà el títol aquesta temporada, en un podi final que fa un any va compartir amb Dimitri Pereira i Anthony Oya, tots dos amb barquetes Norma. Cyrille Mallemanche (Caterham) es va imposar en tots dos anys en la categoria de Producció i aquest any sembla que Ronald Garcés podria conquerir el títol. Quant al títol femení, força seguit, va ser el 2015 per Marion Airieau i el 2016 per Emeline Bréda.

Campionat de Catalunya
En el català de muntanya molts són els interessos en joc, especialment en les categories CM+Monoplaces (liderada per Francesc Munné), Turismes (que domina Gerard de la Casa), Escuderies (amb Penedès Competició al capdavant) i Promoció (amb la lluita entre Ramon Plaus i Edgar Montellà). Els participants a les diferents Copes de Catalunya també donaran el seu joc, com en Turismes Grup N, Grup A, Grup A2 i Grup FX i Propulsió, als quals se sumen els Turismes Clàssics i Monoplaces Històrics.

Participació andorrana
Entre els participants andorrans, ple total, destacant Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC, Cat. 3-WRC), Ramon Plaus (Speed Car K17, Cat. II-CM Pro), Lluís Bigordà (Demon Car CM-R2, Cat. 2-CM Pro), Edgar Montellà (Speed Car GT-R Evo, Cat. 2-CM Pro), Felipe Brandao (Speed Car GT 1000, Cat. II-CM Pro), Amàlia Vinyes (Seat León Cup Racer, Cat. III-A2), Isidre Loan (Porsche 911, Cat. H), Tomàs Mayoralas (VW Golf Oettinger, Cat I-N), i un llarg etcètera.

Trophée des Pyrénées
Després de la disputa de les quatre curses prèvies: L’Orgues d’Ille-sur-Têt, Quillan, Alp 2500 i Font-Romeu, com fa un any el Trophée des Pyrénées es decidirà a Ordino-Arcalís. Frédéric Toubert (Renault Clio Cup) ha sabut aprofitar la regularitat per col·locar-se líder, seguit de Dimitri Pereira (Norma M20F), Guillaume Peloux (Peugeot 206 Maxi) i Edgar Montellà (Speed Car Evo), que en cas d'un gran resultat a Andorra té certes opcions al títol.

Trofeu Joan Vinyes
Per segon any, el guanyador absolut de la Pujada Ordino-Arcalís tindrà l'honor d'adjudicar-se el Trofeu Joan Vinyes, un espectacular guardó instituït en memòria d'aquest gran pilot andorrà, desaparegut al desembre de 2015 als 69 anys d'edat. Joan Vinyes Casanovas va ser un gran activador de l'automobilisme a Andorra i esportivament, entre altres triomfs, va ser Campió d'Espanya de Muntanya de 1986 i va destacar en tot tipus de competicions, a més de ser l'autèntic pilar d'una gran saga familiar andorrana d'esportistes de l'automòbil. Joan Vinyes fill lliurarà el trofeu al guanyador d'aquest any.

Horaris: Un cap de setmana intens
La Pujada Ordino-Arcalís tindrà lloc aquest dissabte 30 de setembre i diumenge 1 d'octubre al llarg de dues intenses jornades en les quals els entrenaments i les pujades de cursa seran una constant. L'horari previst és el següent:

Dissabte, 30 de setembre
08.30h    Tancament de la carretera CS-380
09.30h    Entrenaments lliures per tots els campionats
11.35h    Entrenaments oficials 1 per tots els campionats
13.40h    Entrenaments oficials 2 per tots els campionats
15.45h    1a pujada de cursa per tots els campionats

Diumenge, 1 d'octubre
08.00h    Tancament de carretera
09.00h    Entrenaments oficials 3 per tots els campionats
10.50h    2a pujada de cursa per tots els campionats
12.55h    3a pujada de cursa per tots els campionats
15.40h    Lliurament de trofeus per tots els campionats a l'edifici L’Hortell

Base de la cursa
Les verificacions administratives, l'oficina permanent, la sala de premsa i el lliurament de premis tindran com a marc l'edifici L’Hortell, a l'estació d'esquí Vallnord Ordino-Arcalís. A escassos metres està situat el parc tancat, la sortida de la prova i una àmplia zona d'aparcament.

Col·laboradors
La III Pujada Ordino-Arcalís, que organitza l’Automòbil Club d’Andorra, té el suport del Comú d’Ordino, de la marca BMW a través de Pyrénées Motors, l'estació Vallnord, Total i Sant Eloi Carburants, així com la implicació plena d’Arcalís. La cursa compta amb el suport dels organismes esportius Real Federación Española de Automovilismo, Fédération Française du Sport Automobile i Federació Catalana d’Automobilisme.

Serveis per a la Premsa
Els mitjans de comunicació que desitgin cobrir la Pujada Ordino-Arcalís hauran d'estar en possessió de la corresponent acreditació de premsa i de l’armilla identificativa per als fotògrafs o càmeres. Aquestes credencials les facilitarà l'organització, prèvia sol·licitud. Excepte els professionals que estiguin en possessió de l'acreditació permanent de la RFEdA o de la FIA, els sol·licitants hauran d'emplenar un formulari disponible en l’enllaç de Premsa de www.pujadaandorra.com i aportar una carta del director del mitjà que justifiqui que l'acreditació demandada serà per cobrir informativament la prova.

El formulari ha de ser enviat abans de les 00h del dijous 28 de setembre de 2017 a andorra@jas.es. Una vegada acceptada, l'organitzador confirmarà per correu electrònic la recepció i aprovació de la sol·licitud d'acreditació i altres informacions.
 

| | compartir