Pujada Arinsal - 19-20/06/2021

<< Públic

La Pujada Andorra 2019 es disputarà a Arinsal els dies 22 i 23 de juny

L’Andorra Legend Festival será la prova no competitiva del meeting 

La Pujada Andorra - Arinsal, els dies 22 i 23 de juny, serà l’esdeveniment de l’esmentada especialitat que centrarà l’atenció competitiva dels equips que tinguin com a objectiu el Campionat de França de l’especialitat (2a divisió) i el Trofeu Pyrénées.

La pujada està situada en la carretera CS-520, entre les fites quilomètrics 0,300 i 4,300. En total 4,000 km, amb un desnivell de 372 metres, un pendent mitjà del 8,90 % i un pendent màxim de l’11,00 %.

El traçat es pot catalogar de tècnic en les dues terceres parts inicials, mentre que a la zona final és més ràpid.

Els equips que durant la present temporada que participin de manera regular en el Campionat de França de 2a Divisió, arribaran al Principat d’Andorra després de disputades les dues primeres proves del calendari i en conseqüència tindran als seus rivals directes ben identificats.

En concret, el certamen francès esmentat consta de les següents proves:
Mont Ventoux (17-19/05), Quillan (07-09/06), Andorra - Arinsal (22-23/06), La Broque (05-07/07) i Super Lioran Cantal (03-04/08).

El timing de la prova serà l’habitual de les proves del calendari francès de l’especialitat:

El divendres (dia 21) s’iniciaran les verificacions administratives i tècniques que continuaran durant el matí de la següent jornada. Durant el mateix dissabte (dia 22) es correrà una màniga d’entrenaments lliures, dos d’oficials i la primera de carrera.

El meeting finalitzarà el diumenge (dia 23), amb la disputa d’un warm-up a primera hora del matí i les dues mànigues de carrera restants.

Un any més, serà el tercer consecutiu, el pilot que aconsegueixi el millor crono en la pujada es portarà a la seva vitrina de reconeixements el Trofeu Joan Vinyes. Fins al moment, els pilots francesos David Guillaumard (Dallara-Mercedes) i Dimitri Pereira (Norma) ja han aconseguit el preuat trofeu.

El Trofeu Pyrénées un incentiu addicional. 

Aquest Trofeu que va sorgir fa tres  temporades gràcies a la iniciativa de l’ACA, seguirà motivant a pilots que tinguin la seva àrea de competició en les carreteres dels Pirineus. Aquesta temporada les proves que formen part del calendari del Trofeu Pyrenées són: Orgues (18-19/05) Quillan (07-09/06), Andorra - Arinsal (22-23/06), Calmont (29-30/06) i Font Romeu (03-04/8).

Els vehicles legend tindran el protagonisme que mereixen a Arinsal. 

Amb l’ànim de mostrar que els vehicles de ral·lis, circuits i muntanya d’èpoques passades segueixen sent competitius, l’Automòbil Club d’Andorra, posarà a la disposició dels pilots que s’inscriguin a l’Andorra Legend Festival l’escenari de la Pujada Arinsal.

En les diferents mànigues que es disputaran 7 pujades, la majoria de pilots tindran la possibilitat de pilotar els seus vehicles en el seu habitat natural,.

Amb tota seguretat, aquestes mànigues de demostració serviran per recuperar sensacions inoblidables entre els més veterans (tant pilots com aficionats), mentre que per a molts joves serà una oportunitat única per poder gaudir a peu de cuneta, de les espectaculars maniobres que de ben segur protagonitzaran les veritables joies del món de l’automobilisme presents a Arinsal.| |