Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< La Pujada Ordino-ArcalÝs tancarÓ els campionats d'Espanya i de Franša 2a Divisiˇ

• La cursa es disputarà els dies 30 de setembre i 1 d'octubre
• 4 campionats: França 2a Divisió, Espanya, Catalunya i Trophée des Pyrénées
• El guanyador absolut de la prova s'adjudicarà el ‘Trofeu Joan Vinyes’
• Nova categoria destinada als vehicles de competició clàssics
 
Andorra la Vella, 18 de maig de 2017. La tercera edició de la Pujada Ordino-Arcalís, prova reina de l'automobilisme andorrà organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, es disputarà aquesta temporada els dies 30 de setembre i 1 d'octubre en el seu recorregut entre les fites quilomètriques 22,4 i 26,4 de la carretera CS-380 a l'estació Vallnord Ordino Arcalís. Seran 4 intensos quilòmetres amb les tradicionals 12 paelles, un desnivell de 300 metres i una pendent mitjana del 7,25%, amb el punt d'arribada situat a 2.250 metres sobre el nivell del mar.
 
Puntuabilitats
Igual que fa un any, la Pujada Ordino-Arcalís puntuarà per quatre campionats, sent l'última puntuable per tres d'ells: Campionat d'Espanya de Muntanya, Campionat de França de Muntanya 2a Divisió i Trophée des Pyrénées, mentre que serà l’antepenúltima per al Campionat de Catalunya d'aquesta especialitat.
 
Serà el segon any que la cursa andorrana valdrà per al certamen francès de 2a divisió, pas obligatori davant la possible puntuabilitat futura per al nacional francès absolut. També per segon any el guanyador absolut s'adjudicarà el valuós i espectacular ‘Trofeu Joan Vinyes’, instituït en memòria del que va ser gran pilot andorrà, Campió d'Espanya de Muntanya de 1986.
 
Clàssics
Aquest any una de les novetats serà la classificació específica que es crea per als vehicles clàssics de tot tipus, sempre en velocitat. Per aquest motiu s'espera una nombrosa participació de VHC francesos, que al costat dels del campionat català i andorrà oferiran un bonic complement a una cursa que gaudeix d'un gran interès per al públic present. La idea de l’ACA és que tots els clàssics participants tinguin el seu propi pàdoc per així córrer junts i fer una festa per a aquests vehicles, independentment dels moderns.
 
Un dels punts que crea major unanimitat, tant per als participants com per al públic, és la comoditat que ofereix la prova per a tots, amb l'ampli pàdoc, zona de serveis i aparcament, i base de cursa situats al costat de la sortida. A més, el traçat permet una màxima visibilitat per al públic en un marc d'extraordinària bellesa paisatgística.
 
Horaris
Els horaris de la Pujada Ordino-Arcalís contemplen dos dies complets d'entrenaments i pujades de competició. El dissabte, 30 de setembre, els entrenaments lliures donaran inici a les 9.30 hores, als quals seguiran els dos entrenaments oficials i la primera pujada de cursa.
 
El diumenge 1 d'octubre l'activitat començarà a les 9 hores amb els entrenaments oficials d'aquest segon dia, seguits d'altres dues pujades per a tots els campionats. El repartiment de premis està previst a la base de cursa, situada en el Edifici L’Hortell (a escassos metres del parc tancat i la zona de sortida), a les 15 hores.
 
Col·laboradors
La tercera edició de la Pujada Ordino-Arcalís, que organitza l’Automòbil Club d’Andorra, compta amb el suport del Comú d’Ordino, Vallnord Ordino Arcalís, la firma BMW a través de Pyrénées Motors, Magatzems Pyrénées Andorra i Total-Sant Eloi Carburants. El suport de les federacions esportives involucrades és total: Fédération Française du Sport Automobile, Real Federació Espanyola d'Automobilisme i Federació Catalana d’Automobilisme.

| | compartir