Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< Ordino-ArcalÝs, a tres mesos vista

La tercera edició de la Pujada Ordino-Arcalís, la prova de muntanya més important de final de temporada, es correrà els dies 30 de setembre i 1 d'octubre entre les fites quilomètriques 22,4 i 26,4 de la carretera CS-380 a l'estació Vallnord Ordino Arcalís, 4 intensos quilòmetres amb 12 paelles, un desnivell de 300 metres i una pendent mitjana del 7,25%, amb el punt d'arribada situat a 2.250 metres sobre el nivell del mar. La Pujada Ordino-Arcalís, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, es troba a tres mesos exactes de la seva celebració.

La temporada segueix avançant i els diferents campionats prossegueixen la seva marxa. El Campionat de França de 2a Divisió està encapçalat actualment a la categoria Sport per grans coneguts d'Ordino-Arcalís: Dimitri Pereira (Norma M20F/43 punts), David Guillaumard (Dallara F308/39 punts) i Emeline Bréda (Dallara F307/32 punts), que formen el podi provisional. A l'apartat de Producció, Ronald Garces (Porsche 997 Cup/43 punts), Guillaume Pelloux (Peugeot 206 Maxi/39 punts) i Jean-Pierre Segura (Audi R8 LMS/33 punts) són els tres primers.

En el Campionat d'Espanya i després de les sis primeres curses puntuables ja celebrades –a falta doncs de les pujades a Alp i Ordino-Arcalís–, les classificacions dels diferents apartats mostren que la Categoria 1 ja té el campió decidit, que no és un altre que el guanyador absolut de la Pujada Ordino-Arcalís 2015, Javier Villa (BRC). A la Categoria 2, Jonathan Alvarez (BRC) i César Rodríguez (Silver Car) estan separats per 1 sol punt, amb Garikoitz Flores (BRC) en tercera posició a 14 punts. Finalment, a la Categoria 3 el títol pràcticament és propietat de José Antonio Aznar (Ginetta).

Emocionant ‘Trophée des Pyrénées’
La resta d'apartats, tant del campionat espanyol com del Campionat de Catalunya, aportaran l'emoció suplementària. Després de dues proves puntuables (i a falta d’altres tres curses), la classificació provisional del ‘Trophée des Pyrénées’ es troba de la següent manera:

1-Guillaume Pelloux (Peugeot 206 Maxi), 24 punts
2-Frédéric Toubert (Renault Clio Cup), 22 punts
3-Jean-Marc Boillot (Simca 1000 Rallye II), 20 punts
3-Dimitri Pereira (Norma M20F), 20 punts
3-Joel Cazalens (Scora), 20 punts
3-Nicolas Verdier (Dallara 302), 20 punts
4-Cédric Monziols (BRC 05 Evo), 18 punts
5-Fabien Dardalhon (Simca 1000 Rallye II), 16 punts
5-Romain Gelly (Tatuus FR 2000), 16 punts
5-Vicent Savary (BMW M3 I36), 16 punts
5-Jean-Pierre Segura (Audi R8 LMS), 16 punts

El ‘Trophée des Pyrénées’ va ser creat el 2016 per l’ACA amb la col·laboració de l’ASA Corbières, ASAC 66 i Cerdanya Racing amb l'objectiu d'incentivar la participació de pilots dels tres països i premiar als millors classificats finals, oferint-los per a la següent temporada inscripcions gratuïtes per a les proves que formen el calendari.

A més de les pujades disputades de Les Orgues d’Ille-sud-Têt (13 i 14 de maig) i de Quillan-Col du Portel (3 i 4 de juny), les següents competicions són la Pujada a Alp 2500, la Course de Côte de Font-Romeu i la Pujada Ordino-Arcalís.

Ordino Arcalís, la gran cita de la tardor
La Pujada Ordino-Arcalís serà la 9a i última prova puntuable per al Campionat d'Espanya de Muntanya; la 4a i última del Campionat de França de Muntanya de 2a Divisió; la 7a i antepenúltima del Campionat de Catalunya de Muntanya; i la 5a i última del citat ‘Trophée des Pyrénées’.

Aquesta tercera edició de la Pujada Ordino-Arcalís, que organitza l’Automòbil Club d’Andorra, compta amb el suport del Comú d’Ordino, Vallnord Ordino Arcalís i Total-Sant Eloi Carburants. El suport de les federacions esportives involucrades és total: Fédération Française du Sport Automobile, Real Federación Española de Automovilismo i Federació Catalana d’Automobilisme.

| | compartir