Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< La Pujada Andorra 2018 es disputarÓ a Arinsal els dies 9 i 10 de juny

La Pujada Andorra 2018 es disputarà a Arinsal els dies 9 i 10 de juny

L’Andorra Legend Festival será la gran novetat no competitiva del meeting 

La Pujada Andorra - Arinsal, els dies 9 i 10 de juny, serà l’esdeveniment de l’esmentada especialitat que centrarà l’atenció competitiva dels equips que tinguin com a objectiu el Campionat de França de l’especialitat (2a divisió) i el Trofeu Pyrénées.

La cita que en tots dos certàmens serà la tercera dels respectius calendaris, es disputarà en un escenari nou per a la major part dels pilots que acudeixin a la prova organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) .

El referit escenari estarà situat en la carretera CS-520, entre les fites quilomètrics 0,300 i 4,400. En total 4,100 km, amb un desnivell de 372 metres, un pendent mitjà del 8,90 % i un pendent màxim de l’11,00 %.

El traçat es pot catalogar de tècnic en les dues terceres parts inicials, mentre que a la zona final és més ràpid.

Els equips que durant la present temporada que participin de manera regular en el Campionat de França de 2a Divisió, arribaran al Principat d’Andorra després de disputades les dues primeres proves del calendari i en conseqüència tindran als seus rivals directes ben identificats.

En concret, el certamen francès esmentat consta de les següents proves:
Mont Ventoux (11-13/5), Quillan ( 19-20/5), Andorra - Arinsal (8-10/6) i Broque (7-8/7).

El timing de la prova serà l’habitual de les proves del calendari francès de l’especialitat:

El divendres (dia 8) s’iniciaran les verificacions administratives i tècniques que continuaran durant el matí de la següent jornada. Durant el mateix dissabte (dia 9) es correrà una màniga d’entrenaments lliures, dos d’oficials i la primera de carrera.

El meeting finalitzarà el diumenge (dia 10), amb la disputa d’un warm-up a primera hora del matí i les dues mànigues de carrera restants.

Un any més, serà el tercer consecutiu, el pilot que aconsegueixi el millor crono en la pujada es portarà a la seva vitrina de reconeixements el Trofeu Joan Vinyes. Fins al moment, els pilots francesos David Guillaumard (Dallara-Mercedes) i Dimitri Pereira (Norma) ja han aconseguit el preuat trofeu.

El Trofeu Pyrénées un incentiu addicional. 

Aquest Trofeu que va sorgir fa dues temporades gràcies a la iniciativa de l’ACA, seguirà motivant a pilots que tinguin la seva àrea de competició en les carreteres dels Pirineus. Aquesta temporada les proves que formen part del calendari del Trofeu Pyrenées són: Quillan (19-20/5), Andorra - Arinsal (8-10/6), Calmont (16-17/6) i Font Romeu (4-5/8).

Els vehicles legend tindran el protagonisme que mereixen a Arinsal. 

Amb l’ànim de mostrar que els vehicles de ral·lis, circuits i muntanya d’èpoques passades segueixen sent competitius, l’Automòbil Club d’Andorra, posarà a la disposició dels pilots que s’inscriguin a l’Andorra Legend Festival l’escenari de la Pujada Arinsal.

En les diferents mànigues que es disputaran (7 pujades i 1 baixada), la majoria de pilots tindran la possibilitat de pilotar els seus vehicles en el seu habitat natural, durant la jornada les especials es disputaran en pujada però en la fi de festa, el que ho desitgi, podrà mostrar les seves habilitats i possibilitats del seu legend en el descens.

Amb tota seguretat, aquestes mànigues de demostració serviran per recuperar sensacions inoblidables entre els més veterans (tant pilots com aficionats), mentre que per a molts joves serà una oportunitat única per poder gaudir a peu de cuneta, de les espectaculars maniobres que de ben segur protagonitzaran les veritables joies del món de l’automobilisme presents a Arinsal.
 

| | compartir