Pujada Arinsal - 13 i 14 / 06 / 2020

<< Els lÝders del Campionat de Franša estaran a la Pujada Arinsal

Els líders del Campionat de França estaran a la Pujada Arinsal

Edgar Montellà (Speed Car CM), la referència entre els pilots de casa


Jeremy Debels (Sport) i Ronad Garces (Producció), capdavanters de les seves respectives categories a la classificació provisional del Campionat de França de Muntanya (CFM) de 2a Divisió, encapçalen l’atractiva llista d’inscrits de la Pujada Arinsal, segona cita de l’esmentat certamen a més de ser vàlida pel Trophée Pyrénees.

En total, s’acosta als 70 els pilots que demostraran les seves habilitats en la prova andorrana. Més o menys la meitat disputaran es puntuables pel CFM, mentre que els restants seran protagonistes en l’ANDORRA LEGEND FESTIVAL.

A part dels pilots esmentats, tampoc faltaran a la cita d’Arinsal altres pilots que lluiten pel CFM i que ja saben el que és pujar a un podi andorrà. És el cas per exemple de Dimitri Pereira, guanyador de la pujada i del Trofeu Joan VInyes en la passada edició, o Emelyn Breda que al volant del seu Dallara Mercedes va ocupar la segona plaça la passada temporada.

Tampoc faltaran a la cita els pilots andorrans. En concret Edgar Montellà, Jove pilot de l’Automòbil Club, que en l’actual temporada està centrat en el Campionat d’Espanya de l’especialitat (CEM), ha confirmat la seva presència en Arinsal malgrat la coincidència de dates amb una prova d’aquest certamen.
Felipe Brandao, Delfín Marcos i el debutant Raul Ferrer, al volant dels seus respectius Speed Car, també estaran al parc d’assistència de la prova andorrana.

Entre el vehicles de Producció, cal esmentar la presencia confirmada de Fredric Toubert, vencedor del Trophée Pyrénées 2017. Entre els Vehicles Historics de Competició (VHC), Isidre Loan (Porsche 911) intentarà repetir la gran actuació  de la passada edició .

També cal esmentar absències notòries entre els pilots locals, és el cas de Gerard de la Casa que estarà en la Pujada Guia de Isora amb l’objectiu de mantenir el lideratge provisional de la categoria III del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), i Ramon Plaus que, després del seu toc en la Pujada a Prades, encara no té el seu Speed Car en condicions de competir.

Èxit de convocatòria de l’ANDORRA LEGEND FESTIVAL.
Bona part de la història automobilisme esportiu d’Andorra estarà present en les pujades de l’ANDORRA LEGEND FESTIVAL. Els presents en el recorregut tindran la possibilitat de gaudir amb les espectaculars maniobres d’una trentena de pilots que, al volant de vehicles amb prestacions molt diferents dels actuals, faran recordar grans moments als afeccionats menys joves.

Dues jornades d’activitat trepidant en Arinsal (carretera CS 520).
L’inici de la competició està previst a les 10,00 hores del pròxim dissabte (dia 9). A partir d’aquest instant se celebraran de manera continuada les mànigues d’entrenaments lliures i oficials en els quals participaran els vehicles que del CFM - VHC.
Intercalats entre aquestes mànigues, es duran a terme les pujades d’exhibició de les mecàniques de l’ANDORRA LEGEND FESTIVAL.
A partir de les 16,15 hores del mateix dissabte, està prevista la primera pujada de carrera CFM - VHC.
Cal destacar que a continuació els LEGEND faran la pujada que completaran amb un descens del recorregut. Serà una ocasió única de poder veure les evolucions d’aquests equips mostrant les seves habilitats com si estiguessin disputant l’especial d’un ral·li.

A les 9,00 hores del diumenge (dia 10), es reprendrà la competició amb la disputa d’un warm-up, pujada que permetrà als pilots veure l’estat de l’asfalt abans d’iniciar la lluita definitiva contra el crono.
A les 10,30 hores, es donarà la sortida al primer participant en la segona pujada vàlida per a la classificació final, mentre que a les 12,35 hores es farà el propi amb la tercera i decisiva ascensió que establirà de manera definitiva les classificacions de la Pujada Arinsal 2018.
És obvi comentar que els LEGEND seguiran participant en aquesta segona jornada completant les respectives pujades després de les disputades pels pilots del CFM.

El telecabina Josep Serra, gratuït durant el cap de setmana.
Com acostuma a ser habitual en les proves d’aquesta especialitat, l’escenari de les mateixes queda tancat als afeccionats, com a mínim, 1 hora abans de donar la sortida al primer participant. La Licitada a Arinsal no serà una excepció però, com a novetat, oferirà la possibilitat de pujar a la zona de l’arribada de manera còmoda. El telecabina de l’Estació d’Arinsal serà l’opció.

Per als afeccionats que desitgin viure des del primer instant la Pujada Arinsal 2018, podem afegir que el divendres (dia 8) a partir de les 16,00 hores s’iniciaran les verificacions a l’aparcament Comallemple i que, tindran continuïtat a les 7,30 hores del dissabte (dia 9) en la mateixa ubicació.

Els organitzadors de l’esdeveniment, Automòbil Club d’Andorra, estan convençuts que han posat tots els ingredients necessaris per oferir una prova molt atractiva tant per als equips participants com per als afeccionats que s’acostin a l’escenari de la prova a viure-la en rigorós directe.
 

| | compartir